Ακολουθήστε μας στο facebook

10 τρόποι για να ελευθερωθείτε από την πλύση εγκεφάλου

Pin It

10 τρόποι για να ελευθερωθείτε από την πλύση εγκεφάλουΑκολουθούν 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ελευθερωθείτε από την πλύση εγκεφάλου και να αποδράσετε από το Μάτριξ στο οποίο έχετε παγιδευτεί από την ημέρα που γεννηθήκατε.

Απελευθερωθείτε από τα δεσμά ή τις οργανωμένες θρησκείες

Η δογματική οργανωμένη θρησκεία, επιβάλλει στους ανθρώπους τι να σκεφτούν και τι όχι, τι είναι καλό και τι είναι κακό, τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Συνεπώς, η θρησκεία αποτρέπει τους ανθρώπους από το να χρησιμοποιήσουν την κριτική τους ικανότητα στη σκέψη, από το να ψάχνουν για την αλήθεια και από το να φτάνουν στα δικά τους συμπεράσματα. Αντιθέτως, τους διδάσκει να ακολουθούν τυφλά ένα σύνολο αρχών και κανόνων. Το αποτέλεσμα; Συναισθηματική καταπίεση και πόνος. Αν θέλετε να ανακτήσετε την προσωπικότητά σας, εκφραστείτε με ειλικρίνεια και βαδίστε στο μονοπάτι της κατανόησης. Βεβαιωθείτε ότι θα σπάσετε τις αλυσίδες της οργανωμένης θρησκείας και ξεκινήστε τη δικιά σας αναζήτηση της αλήθειας.

Σταματήστε να χαρίζετε τη δύναμή σας στην εξουσία

Από πολύ μικρή ηλικία οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει να αμφισβητούμε τον εαυτό μας και να κάνουμε μόνο αυτό που η εξουσία και οι αρχές μας διατάζουν να κάνουμε, ακόμα και αν δεν νιώθουμε καλά. Τώρα, ως ενήλικες δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και έτσι επιλέγουμε να αφήνουμε άλλους να εξουσιάζουν τη ζωή μας. Ψηφίζουμε πολιτικούς που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να ψεύδονται για να ικανοποιήσουν την εσωτερική τους πείνα. Έχουμε τη ψευδαίσθηση ότι ψηφίζοντας έχουμε τη δύναμη να επιλέξουμε το μέλλον μας, όταν στην πραγματικότητα οι επιλογές που μας παρουσιάζονται είναι περιορισμένες και σχεδόν οι ίδιες. Έτσι, επιτρέπουμε σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων να μας χειραγωγεί για το προσωπικό της κέρδος και πιστεύουμε αφελώς ότι θέλει να συνεισφέρει στην βελτίωση και καλυτέρευση της κοινωνίας. Αν πραγματικά θέλουμε να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε μια θετική αλλαγή στον κόσμο, πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε δύναμη σε άλλους καθιστώντας τους υπεύθυνους για τη ζωή μας και να πάρουμε την ευθύνη στα χέρια μας ώστε να γίνουμε οι δημιουργοί του πεπρωμένου μας.

Αμφισβητήστε το τρέχον οικονομικό σύστημα

Τα χρήματα στην ουσία δημιουργούν το χρέος και επιπλέον δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ανεπάρκειας των πόρων, κάτι που αναγκάζει τον κόσμο να κινεί την αγορά και να σπαταλάει την ζωή του, εργαζόμενος ως σκλάβος για ένα μισθό. Αυτό αναπόφευκτα έχει ως αποτέλεσμα μια τεράστια ταλαιπωρία και κοινωνική διαμάχη που κυριαρχεί παντού στον κόσμο. Επιπροσθέτως, το οικονομικό μας σύστημα απαιτεί από τους ανθρώπους να καταναλώνουν χωρίς τέλος, ώστε τα χρήματα να συνεχίζουν να κυκλοφορούν στην οικονομία κάτι που μας κάνει να αγοράζουμε συνεχώς πράγματα που δεν χρειαζόμαστε και τα οποία θα καταλήξουν σε χωματερές, δηλητηριάζοντας το περιβάλλον από το οποίο εξαρτόμαστε και το οποίο μας συντηρεί. Αν δεν σας αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής και θέλετε να δημιουργήσετε μια θετική αλλαγή στη ζωή σας και τον κόσμο, συνιστώ ανεπιφύλακτα να ερευνήσετε περαιτέρω τις υπερβολικά αρνητικές συνέπειες της οικονομίας μας και να μάθετε για εναλλακτικά και πιο αποτελεσματικά και περιβαλλοντικά βιώσιμα οικονομικά συστήματα.

Αποσυνδεθείτε από τον υλισμό

Καθώς έχουμε μεγαλώσει μέσα σε ένα πολιτισμό καταναλωτισμού, πιστεύουμε ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε χρειαζόμαστε και θα φέρουν ευτυχία στη ζωή μας. Έτσι, επιλέγουμε να αγοράζουμε όλο και πιο πολλά πράγματα χωρίς τελειωμό, αλλά πάντα καταλήγουμε να νιώθουμε ανικανοποίητοι και πεινασμένοι για περισσότερα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι τα λεφτά μπορούν να μας παρέχουν υποκατάστατα των πραγμάτων που χρειαζόμαστε και όχι την ουσία. Δεν χρειαζόμαστε ούτε υλικά αποκτήματα ούτε υπηρεσίες αλλά πράγματα όπως η αγάπη, η φιλία και η δημιουργικότητα. Για αυτό μην σκέφτεστε ποιο θα είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα που θα αγοράσετε αλλά να επενδύετε τον χρόνο σας και τις προσπάθειές σας στο να έχετε εμπειρίες που ανοίγουν την καρδιά σας και διευρύνουν το μυαλό σας. Εμπειρίες που τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν.

Να έχετε γνώση του τι βάζετε μέσα στο σώμα σας

Είναι αυτό που τρώτε ωφέλιμο για την υγεία σας ή δηλητηριάζετε το σώμα σας; Είναι αυτό που τρώτε περιβαλλοντικά βιώσιμο ή επιδρά αρνητικά στον φυσικό κόσμο; Αυτά είναι μερικά σημαντικά ερωτήματα που όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να κάνουν στον εαυτό τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να τρώνε φαγητά που είναι γεμάτα με ζάχαρη, συντηρητικά, χωρίς θρεπτικές ουσίες. Επίσης οι άνθρωποι καταναλώνουν ζωικά προϊόντα , χωρίς να ξέρουν ότι είναι βλαβερά για την υγεία τους και ότι η επιλογή τους αυτή συμβάλλει στη θανάτωση και τα μαρτύρια εκατομμυρίων ζώων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Από τώρα και στο εξής βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε προσεκτικά τι βάζετε στο στόμα σας και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό θα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας και τον κόσμο.

Επιλέξτε συνετά τις πηγές πληροφόρησής σας

Η γνώση είναι δύναμη, όμως πνιγόμαστε σε έναν ωκεανό πληροφοριών. Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν όλη την ώρα με παραπληροφόρηση ώστε να μας εξαπατήσουν και να πιστέψουμε τα ψέματά τους. Έτσι χειραγωγούμαστε, ακριβώς με τον τρόπο που θέλουν. Ένας πραγματικός αναζητητής της αλήθειας δε δέχεται τίποτα εκ πεποιθήσεως αλλά ψάχνει για γεγονότα και προσπαθεί να αναπτύξει μια σφαιρική κατανόηση του τρόπου που βλέπει τα πράγματα. Αν δεν σας αρέσει η παραπλάνηση και επιθυμείτε να έχετε μια καλύτερη κατανόηση για αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, βάλτε τα δυνατά σας για να μαζέψετε πληροφορίες από όσες πιο πολλές πηγές μπορείτε και να χρησιμοποιείτε την κριτική σας ικανότητα για να φτάσετε στα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι όχι.

Διαβάστε βιβλία που σας ανοίγουν τα μάτια και βάζουν σε λειτουργία τον εγκέφαλό σας

Υπάρχουν πολλοί σοφοί άνθρωποι που έχουν καταγράψει τις σκέψεις τους για τα προβλήματα της ζωής και την υπερπήδηση των προβλημάτων αυτών. Υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν ασκήσει κριτική στα έργα της κοινωνίας και προσφέρουν την οπτική τους στο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός πολύ πιο όμορφου κόσμου. Τα βιβλία μπορεί να σας βοηθήσουν υπέρμετρα να ανοίξετε τα μάτια σας και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, όμως λίγοι άνθρωποι καταναλώνουν χρόνο για να διαβάζουν βιβλία. Ή απλά επιλέγουν να διαβάζουν για ψυχαγωγικούς σκοπούς μόνο. Για να γλιτώσετε από άσκοπο διάβασμα, βεβαιωθείτε ότι δεν σηκώνετε όποιο βιβλίο βλέπετε μπροστά σας και το διαβάζετε, αλλά διαβάστε εκείνα που αγγίζουν το μυαλό σας και την καρδιά σας και σας δίνουν νέες προοπτικές που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και τον κόσμο.

Αποδράστε από τη νοοτροπία του κοπαδιού

Όπως και κάθε ζωντανό άτομο έτσι και εσείς είστε μια μοναδική προσωπικότητα με μοναδικά ταλέντα και χαρίσματα που μπορείτε να προσφέρετε στον κόσμο. Δυστυχώς, η κοινωνία έχει καταπιέσει την προσωπικότητά μας από την ημέρα που γεννηθήκαμε. Έχουμε προγραμματιστεί να αμφισβητούμε τον εαυτό μας και να συμμορφωνόμαστε με ό,τι θεωρείται φυσιολογικό. Αυτό ωστόσο μας αποτρέπει από το να αγκαλιάζουμε τον εαυτό μας και να φτιάχνουμε το δικό μας μονοπάτι στη ζωή, κάτι που μας προκαλεί μεγάλο συναισθηματικό πόνο. Από σήμερα, απομακρυνθείτε από τη νοοτροπία του κοπαδιού και αρχίστε να δίνετε σημασία στην εσωτερική σας φωνή. Κάνοντας αυτό, θα ακολουθείτε το κάλεσμά σας και θα ζείτε με τον τρόπο που πραγματικά θέλετε να ζείτε.

Εκφραστείτε δημιουργικά

Ένας πολύ καλός τρόπος να αποπρογραμματιστείτε από την «φυσιολογικότητα» του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι να συγκεντρώσετε την προσοχή σας στη δημιουργικότητα. Έχουμε γεννηθεί όλοι δημιουργικοί, αλλά αργά αργά η δημιουργικότητά μας έχει καταπιεστεί τόσο πολύ που σχεδόν ξεχάσαμε ότι είμαστε δημιουργικά όντα. Το να είναι κάποιος δημιουργικός σημαίνει να σκέφτεται έξω από το κουτί και να βλέπει τη ζωή με διαφορετικό μάτι. Και το πιο σημαντικό, σημαίνει να βρίσκει νέους τρόπους να ζει και να συνειδητοποιεί ότι έχει τη δύναμη να ζήσει αυτή τη ζωή που θέλει να ζήσει.

Αναπτύξτε την ενσυνειδητότητα

Τέλος, το να μάθετε πώς να ζείτε στο παρόν είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για να απελευθερωθείτε. Με το να είστε ενσυνείδητοι στο εδώ και τώρα, θα είστε ικανοί να ανταποκρίνεστε σε ό,τι συμβαίνει κάθε στιγμή αυθόρμητα, χωρίς να είστε θύμα του παρελθόντος σας. Υπάρχουν πολλές τεχνικές διαλογισμού εκεί έξω που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίγνωση, για αυτό βρείτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο και αναπτύξτε την μέχρι να δείτε θετικά αποτελέσματα στη ζωή σας.

«Το Μάτριξ είναι ένα σύστημα, Νίο. Αυτό το σύστημα είναι ο εχθρός μας. Αλλά όταν είσαι μέσα σε αυτό και κοιτάζεις τριγύρω, τι βλέπεις; Επιχειρηματίες, δασκάλους, δικηγόρους, ξυλουργούς. Τα μυαλά εκείνων των ανθρώπων που προσπαθούμε να σώσουμε. Αλλά μέχρι να το κάνουμε, αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμα κομμάτι αυτού του συστήματος και αυτό τους κάνει εχθρούς μας. Πρέπει να καταλάβεις ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι έτοιμοι να ξεφύγουν από αυτό. Και πολλοί από αυτούς είναι τόσο εθισμένοι, τόσο απεγνωσμένα εξαρτημένοι από το σύστημα, που θα παλέψουν για να το προστατέψουν» Μορφέας – The Matrix

Πηγή

Pin It

Περισσότερα άρθρα

21-01-2013
Τα αναψυκτικά διαίτης προδιαθέτουν στην εκδήλωση κατάθλιψης
Τα αναψυκτικά διαίτης προδιαθέτουν στην εκδήλωση κατάθλιψης

Η κατανάλωση αναψυκτικών, που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στους ενήλικες, ενώ αντίθετα η κατανάλωση καφέ με ελαφρώς μειωμένο κίνδυνο, σύμφωνα με νέα μεγάλη αμερικανική έρευνα.

18-07-2016
10 συλλογισμοί του Μάρκου Αυρήλιου που θα σας προβληματίσουν
10 συλλογισμοί του Μάρκου Αυρήλιου που θα σας προβληματίσουν

Τι είναι τα Εις εαυτόν; Ένα πνευματικό ημερολόγιο. Σε καιρό εκστρατείας, στην πρώτη γραμμή του πολέμου, μέσα σε ένα αντίσκηνο, ο συγγραφέας κατέγραφε τους συλλογισμούς του, κρατούσε σημειώσεις, έδινε στον εαυτό του συμβουλές, τον εμψύχωνε με τη δύναμη της φιλοσοφίας.

17-12-2012
Όλη η αλήθεια για το αλκοόλ
 Όλη η αλήθεια για το αλκοόλ

Το «παν μέτρον άριστον» επινοήθηκε για το ...αλκοόλ. Τα ερευνητικά δεδομένα, εδώ και χρόνια, επιμένουν ότι όποιος νοιάζεται για την υγεία του (και το κάνει, ασφαλώς, κέφι), δεν πρέπει να το βγάζει εντελώς από τη ζωή του. Στην περίπτωση που δεν μπορεί να του αντισταθεί, τα μαντάτα δεν είναι καθόλου καλά.

05-01-2017
10 ψέμματα που πάντα πιστεύουμε
10 ψέμματα που πάντα πιστεύουμε

Να δέκα ψέμματα που πάντα πιστεύουμε όπως γράφει στο άρθρο του ο μελετητής της ζωής Mark Chernoff.