Ακολουθήστε μας στο facebook

Η δύναμη της γυναικείας θετικής σκέψης

Pin It

Η δύναμη της γυναικείας θετικής σκέψηςΔείξτε θέληση για αλλαγή. Να είστε ανοιχτή σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Αυτό είναι απαραίτητη προυπόθεση και έρχεται μόνο από μέσα μας. Και όπως είπε και ο Βούδας «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει παρά μόνο ο εαυτός μας. Κανείς δεν μπορεί και κανείς δεν πρόκειται να το κάνει. Πρέπει μόνοι μας να περπατήσουμε στο μονοπάτι».

Αντιμετωπίστε την αλήθεια. Κανενός δεν του αρέσει να συμβιβάζεται με τους φόβους και τις αρνητικές σκέψεις του, αλλά ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτές είναι να τους ρίξουμε φως. Η ελεύθερη γραφή είναι ένας τρόπος να φτάσουμε εκεί. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας. Ποια είναι η αρνητική ιστορία που φτιάξαμε για τον εαυτό μας;. Πόσο πολύ τον έχουμε κακοποιήσει με τις ίδιες τις σκέψεις μας; Γράφοντας όλα αυτά θα καταλάβουμε ότι πολύ συχνά μπορούμε να γίνουμε πολύ κακοί με τους εαυτούς μας.
Συγχωρείστε τους εαυτούς σας και τους άλλους To να μαστιγώνουμε τους εαυτούς μας για τις αρνητικές σκέψεις του παρελθόντος είναι και αυτή μια αρνητική (και καθόλου παραγωγική) σκέψη. Το ίδιο ισχύει και όταν κρατάτε κακία σε κάποιον. Απλώς κάνουμε κακό στον εαυτό σας, κρατώντας μέσα μας την αρνητική ενέργεια. Δεν είναι ποτέ αργά να κάνουμε επανεκκίνηση. Ας αφήσουμε τις κακίες να φύγουν και ας εστιάσουμε στο πώς θα απολαύσουμε το παρόν αλλά και όλες τις δυνατότητες που θα έρθουν στο μέλλον.

Να είστε ευγνώμονες. Ας βρούμε τα πράγματα τα οποία μας κάνουν να νιώθουμε ευγνώμονες. Όλοι έχουμε τέτοια αρκεί να δώσουμε στους εαυτούς μας τον χρόνο να κοιτάξει γύρω και να τα συνειδητοποιήσει. Ο ήλιος που ανατέλλει το πρωί, το ότι μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, το ότι έχουμε όλες τις βασικές μας ανάγκες ικανοποιημένες, είναι μικρά θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας. Ας τα εκτιμήσουμε

Εξασκείστε την συνειδητότητά σας. Όταν έρχεται μια αρνητική σκέψη συνειδητοποιήστε το. Δοκιμάστε να φορέσετε ένα βραχιόλι στο χέρι σας. Κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει μια αρνητική σκέψη, αλλάξτε χέρι στο βραχιόλι. Στην αρχή θα παρατηρήσετε πως θα το αλλάζετε συνεχώς, με τον καιρό όμως θα δείτε πως όσο περισσότερο παρατηρείτε και συνειδητοποιείτε τις αρνητικές σας σκέψεις τόσο πιο αραιά θα έρχονται.

Βοηθάτε τους άλλους. Το να βοηθάμε τους γύρω μας μπορεί να μας χαρίσει αληθινή επιβράβευση. Επίσης μας δίνει και μια διαφορετική προοπτική στην ζωή αφού εγκαταλείπουμε το εγώ μας και τον μικρόκοσμό μας για να μπούμε στο σύμπαν του άλλου.

Αποδεχτείτε. Το να αποδεχτούμε την πραγματικότητα όπως έρχεται είναι πραγματικά απελευθερωτικό και μας βοηθάει να φυλάμε την ενέργεια μας μόνο για τα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε.

marieclare.gr

Pin It

Περισσότερα άρθρα

06-12-2012
Τα «τρικ» για να νικήσετε τον πονοκέφαλο
Τα «τρικ» για να νικήσετε τον πονοκέφαλο

Πριν από λίγες εβδομάδες, το NICE (το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας & Κλινικής Υπεροχής που αποτελεί την υγειονομική Αρχή της Βρετανίας) προειδοποίησε ότι ένας στους 50 ενήλικες παρουσιάζουν συχνά πονοκέφαλο που οφείλεται στην υπερκατανάλωση παυσίπονων φαρμάκων.

09-09-2012
Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τις σχολικές επιδόσεις σε παιδιά και εφήβους σύμφωνα με νέα μελέτη
Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τις σχολικές επιδόσεις σε παιδιά και εφήβους σύμφωνα με νέα μελέτη

Το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» αποδεικνύεται για άλλη μια φορά αληθινό. Ομάδα ειδικών, αναλύοντας πολλές μελέτες από τρεις χώρες, διαπίστωσε ότι οι έφηβοι και τα παιδιά που είναι σωματικά πιο δραστήρια παίρνουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο.

26-06-2013
"Γνωσιακή θεραπεία", ή Στωική Λογική στα αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου;
"Γνωσιακή θεραπεία", ή Στωική Λογική  στα αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου;

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι σύγχρονοι συγγραφείς και επιστήμονες ψυχολόγοι - κοινωνιολόγοι χρησιμοποιούν στα βιβλία τους (επιστημονικά και μη) πρακτικές που θυμίζουν κείμενα της Ελληνικής γραμματείας. Κάποιοι εξ αυτών επικαλούνται τον Ελληνικό φιλοσοφικό λόγο ως βάση και γεννήτορα της μοντέρνας επιστημονικής θεραπευτικής διαδικασίας.

27-11-2013
Σεξισμός και ρατσισμός από την ελληνορθόδοξη εκκλησιά
Σεξισμός και ρατσισμός από την ελληνορθόδοξη εκκλησιά

Το σκηνικό μεταφέρεται λίγο έξω από το Αγρίνιο, στο χωρίο Καινούργιο του Δήμου Θεστιέων της Αιτ/νιας. Εκεί, σε κεντρικό σημείο του χωριού υπάρχει ο ναός λατρείας του αγίου Δημητρίου με κεντρική αναπαράσταση τον εν λόγω άγιο έφιππο, που αντί να σκοτώνει ένα φίδι όπως συνήθως αναπαρίσταται, σκοτώνει μια γυναίκα, η οποία ανήμπορη και σωριασμένη στο δρόμο, δέχεται πισώπλατα στο γυμνό της σώμα, την αιχμή του δόρατος του αγίου.