Ακολουθήστε μας στο facebook

Η δύναμη της γυναικείας θετικής σκέψης

Pin It

Η δύναμη της γυναικείας θετικής σκέψηςΔείξτε θέληση για αλλαγή. Να είστε ανοιχτή σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Αυτό είναι απαραίτητη προυπόθεση και έρχεται μόνο από μέσα μας. Και όπως είπε και ο Βούδας «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει παρά μόνο ο εαυτός μας. Κανείς δεν μπορεί και κανείς δεν πρόκειται να το κάνει. Πρέπει μόνοι μας να περπατήσουμε στο μονοπάτι».

Αντιμετωπίστε την αλήθεια. Κανενός δεν του αρέσει να συμβιβάζεται με τους φόβους και τις αρνητικές σκέψεις του, αλλά ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτές είναι να τους ρίξουμε φως. Η ελεύθερη γραφή είναι ένας τρόπος να φτάσουμε εκεί. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας. Ποια είναι η αρνητική ιστορία που φτιάξαμε για τον εαυτό μας;. Πόσο πολύ τον έχουμε κακοποιήσει με τις ίδιες τις σκέψεις μας; Γράφοντας όλα αυτά θα καταλάβουμε ότι πολύ συχνά μπορούμε να γίνουμε πολύ κακοί με τους εαυτούς μας.
Συγχωρείστε τους εαυτούς σας και τους άλλους To να μαστιγώνουμε τους εαυτούς μας για τις αρνητικές σκέψεις του παρελθόντος είναι και αυτή μια αρνητική (και καθόλου παραγωγική) σκέψη. Το ίδιο ισχύει και όταν κρατάτε κακία σε κάποιον. Απλώς κάνουμε κακό στον εαυτό σας, κρατώντας μέσα μας την αρνητική ενέργεια. Δεν είναι ποτέ αργά να κάνουμε επανεκκίνηση. Ας αφήσουμε τις κακίες να φύγουν και ας εστιάσουμε στο πώς θα απολαύσουμε το παρόν αλλά και όλες τις δυνατότητες που θα έρθουν στο μέλλον.

Να είστε ευγνώμονες. Ας βρούμε τα πράγματα τα οποία μας κάνουν να νιώθουμε ευγνώμονες. Όλοι έχουμε τέτοια αρκεί να δώσουμε στους εαυτούς μας τον χρόνο να κοιτάξει γύρω και να τα συνειδητοποιήσει. Ο ήλιος που ανατέλλει το πρωί, το ότι μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, το ότι έχουμε όλες τις βασικές μας ανάγκες ικανοποιημένες, είναι μικρά θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας. Ας τα εκτιμήσουμε

Εξασκείστε την συνειδητότητά σας. Όταν έρχεται μια αρνητική σκέψη συνειδητοποιήστε το. Δοκιμάστε να φορέσετε ένα βραχιόλι στο χέρι σας. Κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει μια αρνητική σκέψη, αλλάξτε χέρι στο βραχιόλι. Στην αρχή θα παρατηρήσετε πως θα το αλλάζετε συνεχώς, με τον καιρό όμως θα δείτε πως όσο περισσότερο παρατηρείτε και συνειδητοποιείτε τις αρνητικές σας σκέψεις τόσο πιο αραιά θα έρχονται.

Βοηθάτε τους άλλους. Το να βοηθάμε τους γύρω μας μπορεί να μας χαρίσει αληθινή επιβράβευση. Επίσης μας δίνει και μια διαφορετική προοπτική στην ζωή αφού εγκαταλείπουμε το εγώ μας και τον μικρόκοσμό μας για να μπούμε στο σύμπαν του άλλου.

Αποδεχτείτε. Το να αποδεχτούμε την πραγματικότητα όπως έρχεται είναι πραγματικά απελευθερωτικό και μας βοηθάει να φυλάμε την ενέργεια μας μόνο για τα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε.

marieclare.gr

Pin It

Περισσότερα άρθρα

03-02-2013
Ο γάμος σε κρίση
Ο γάμος σε κρίση

Ο θεσμός του γάμου αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της οικογένειας και στόχο έχει να ικανοποιήσει τις κρυφότερες προσδοκίες των ανθρώπων για αναγνώριση της αξίας τους, για παραδοχή και κατανόηση, για αγάπη, για στοργή και ζωή με ασφάλεια και ειρήνη.

04-04-2018
Πόσο πάει το φιλί
Πόσο πάει το φιλί

Δύσκολα παραμένουν τα πράγματα για τους πιστούς που έχουν την απρονοησία να υποκύψουν στον πάντοτε ελλοχεύοντα πειρασμό και να διαπράξουν κάποιο ερωτικό αμάρτημα.

19-01-2017
Οι διαγραφές “φίλων”, η κοινωνία των "like"
Οι διαγραφές “φίλων”, η κοινωνία των "like"

Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον τελευταία είναι η τάση που έχουν μερικοί στο facebook να διατυμπανίζουν ότι διαγράφουν ιντερνετικούς φίλους με στόμφο και οργή.

24-01-2014
«(Παν) μέτρον άριστον» – απλές νύξεις για την έννοια του μέτρου στη ζωή μας
«(Παν) μέτρον άριστον» – απλές νύξεις για την έννοια του μέτρου στη ζωή μας

Το παραπάνω γνωμικό είναι από τα πιο γνωστά. Ακούγεται μάλιστα πολύ συχνά στον καθημερινό μας λόγο. Το λένε ακόμη και άνθρωποι, που η αρχαιομάθειά τους είναι πολύ ισχνή ή, ακόμη, και μηδενική. To χρησιμοποιούν λάθος ακόμη και νεόκοποι "συγγραφείς" βιβλίων με θεματολογία  "Ελληνική" (με τίλους ονόματα Θεών) και όταν με τρόπο και ευγένεια τους υποδεικνύεις το λάθος, αρχίζουν τα ψηφιακά ουρλιαχτά και από,  ...αρχαιολάτρες καταλήγουν να χρησιμοποιούν επιχειρήματα του Χριστιανού...