Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ποδήλατο καίει γρήγορα το σωματικό λίπος

Pin It

Το ποδήλατο καίει γρήγορα το σωματικό λίποςΟι ασκήσεις με ποδήλατο ή η γρήγορη ποδηλασία μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες να χάσουν το λίπος της κοιλιάς γρηγορότερα από το τρέξιμο, υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές.

Μόλις τρία 20λεπτά την εβδομάδα γρήγορο ποδήλατο ή τρέξιμο με ποδήλατο γυμναστικής θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το ποσό του κοιλιακού λίπους, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μετά 12 εβδομάδες που έκαναν αυτό το πρόγραμμα, οι άνδρες είχαν χάσει δύο κιλά σωματικού λίπους, το 17% του σπλαχνικού λίπους, ενώ ενίσχυσαν τους μυς στα πόδια και τον κορμό τους, είπε ο καθηγητής Boutcher. Το σπλαγχνικό λίπος βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα, μεταξύ οργάνων όπως το στομάχι, το συκώτι, τα νεφρά και τα έντερα.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες θα πρέπει να ασκούνται για περίπου επτά ώρες την εβδομάδα και για 14 εβδομάδες για να χάσουν την ίδια ποσότητα λίπους, είπε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Steve Boutcher. «Το σπριντ στο ποδήλατο είναι πολύ αποδοτική μορφή άσκησης», συμπλήρωσε
Προηγούμενες μελέτες σε γυναίκες από την ίδια ερευνητική ομάδα είχαν επίσης ως αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια σωματικού λίπους με το ποδήλατο ή το ποδήλατο γυμναστικής, με άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα.
Το σπλαγχνικό λίπος σχετίζεται με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και φλεγμονώδεις καταστάσεις του υποδόριου λίπους, το οποίο είναι ακριβώς κάτω από το δέρμα.
Η πρόσφατη μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Diabetes Australia και δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Παχυσαρκίας» (Journal of Obesity).

sweetblog.gr

Pin It

Περισσότερα άρθρα

10-09-2012
Μικρά (καθημερινά) «μυστικά» για καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία
Μικρά (καθημερινά) «μυστικά» για καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία

Το γέλιο, η σοκολάτα, η ποδηλασία, η χαρά, ο περιορισμός του θυμού και της εργασίας, είναι μερικά από τα «μυστικά» για να αποφύγετε το έμφραγμα ή το εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Παρίσι.

07-12-2012
Η γραμμική και η κυκλική αντίληψη της ιστορίας
Η γραμμική και η κυκλική αντίληψη της ιστορίας

"Αναφέρω με δύο λόγια τις μεγάλες έννοιες-αντιλήψεις της ιστορίας οι οποίες δεν σταμάτησαν να παραλληλίζονται ή να αντιτίθενται. Η γραμμική και η κυκλική ιστορία.

23-07-2013
«Εγώ, η Παλλάς Αθηνά...»
«Εγώ, η Παλλάς Αθηνά...»

"Είμαι ή Σοφία. Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους, ακόμη και για τους καλύτερους, να με αναγνωρίσουν αμέσως, με τους πέπλους πού με σκεπάζουν και γιατί, σαν τον ουρανό, είμαι θύελλα συνάμα και γαλήνη. Αλλά εσύ, καλέ μου Άριε, με αναζήτησες πάντα και κάθε φορά πού με συνάντησες, έβαλες τά δυνατά σου, με όλο σου τό πνεύμα και όλη την καρδιά σου, για να με αναγνωρίσεις.

24-01-2014
«(Παν) μέτρον άριστον» – απλές νύξεις για την έννοια του μέτρου στη ζωή μας
«(Παν) μέτρον άριστον» – απλές νύξεις για την έννοια του μέτρου στη ζωή μας

Το παραπάνω γνωμικό είναι από τα πιο γνωστά. Ακούγεται μάλιστα πολύ συχνά στον καθημερινό μας λόγο. Το λένε ακόμη και άνθρωποι, που η αρχαιομάθειά τους είναι πολύ ισχνή ή, ακόμη, και μηδενική. To χρησιμοποιούν λάθος ακόμη και νεόκοποι "συγγραφείς" βιβλίων με θεματολογία  "Ελληνική" (με τίλους ονόματα Θεών) και όταν με τρόπο και ευγένεια τους υποδεικνύεις το λάθος, αρχίζουν τα ψηφιακά ουρλιαχτά και από,  ...αρχαιολάτρες καταλήγουν να χρησιμοποιούν επιχειρήματα του Χριστιανού...