Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ποδήλατο καίει γρήγορα το σωματικό λίπος

Pin It

Το ποδήλατο καίει γρήγορα το σωματικό λίποςΟι ασκήσεις με ποδήλατο ή η γρήγορη ποδηλασία μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες να χάσουν το λίπος της κοιλιάς γρηγορότερα από το τρέξιμο, υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές.

Μόλις τρία 20λεπτά την εβδομάδα γρήγορο ποδήλατο ή τρέξιμο με ποδήλατο γυμναστικής θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το ποσό του κοιλιακού λίπους, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μετά 12 εβδομάδες που έκαναν αυτό το πρόγραμμα, οι άνδρες είχαν χάσει δύο κιλά σωματικού λίπους, το 17% του σπλαχνικού λίπους, ενώ ενίσχυσαν τους μυς στα πόδια και τον κορμό τους, είπε ο καθηγητής Boutcher. Το σπλαγχνικό λίπος βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα, μεταξύ οργάνων όπως το στομάχι, το συκώτι, τα νεφρά και τα έντερα.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες θα πρέπει να ασκούνται για περίπου επτά ώρες την εβδομάδα και για 14 εβδομάδες για να χάσουν την ίδια ποσότητα λίπους, είπε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Steve Boutcher. «Το σπριντ στο ποδήλατο είναι πολύ αποδοτική μορφή άσκησης», συμπλήρωσε
Προηγούμενες μελέτες σε γυναίκες από την ίδια ερευνητική ομάδα είχαν επίσης ως αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια σωματικού λίπους με το ποδήλατο ή το ποδήλατο γυμναστικής, με άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα.
Το σπλαγχνικό λίπος σχετίζεται με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και φλεγμονώδεις καταστάσεις του υποδόριου λίπους, το οποίο είναι ακριβώς κάτω από το δέρμα.
Η πρόσφατη μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Diabetes Australia και δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Παχυσαρκίας» (Journal of Obesity).

sweetblog.gr

Pin It

Περισσότερα άρθρα

23-10-2012
Η μαγειρική συντέλεσε στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου
Η μαγειρική συντέλεσε στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου

Η ανακάλυψη του μαγειρέματος κρέατος και φυτών, πιθανώς έγινε από τον Homo erectus πριν από περίπου 1,8 εκατ. χρόνια. Η ανακάλυψη της μαγειρικής τέχνης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη των εξελιγμένων νοητικών ικανοτήτων του ανθρώπινου εγκεφάλου και κατ' επέκταση του πολιτισμού.

26-01-2014
Λουκρήτιος, Επίκληση στην Αφροδίτη
Λουκρήτιος, Επίκληση στην Αφροδίτη

Μητέρα της γενιάς του Αινεία, θεών και ανθρώπων ηδονή, πάνσεπτη Αφροδίτη, κάτω απ' το θόλο του ουρανού όπου γλιστρούνε τ' στην άστρα εσύ δίνεις ζωή στη θάλασσα που πλέουν τα καράβια και στην καρπερή τη γη, χάρη σ' εσένα κάθε πλάσμα ζωντανό γεννιέται κι αντικρίζει το φως του ήλιου' μόλις φανείς εσύ, θεά, σκορπίζονται οι άνεμοι και τ' ουρανού τα νέφη, με τ' άγγιγμά σου η τεχνήτρα γη βγάζει τα...

15-10-2013
Βάφτιση. Το μέγιστο αίσχος των Ρωμιών
Βάφτιση. Το μέγιστο αίσχος των Ρωμιών

Μιλούν για τετρακόσια χρόνια δουλείας. Είναι στοιχειώδες εθνικό χρέος η πρόταση αυτή να εκλείψει από τα ελληνικά. Η δουλεία αρχίζει με το βάπτισμα. Ο Χριστιανισμός δεν είναι καν κάποια εκδίκηση της Ασίας για απάντηση στην κατάκτησή της από το πνεύμα της Ελλάδος. Γιατί δεν της ήρθε της Ελλάδος από την Ανατολή αυτή η θρησκεία, μα από την Δύση.

10-09-2012
Ασκήσεις για… κουρασμένους
Ασκήσεις για… κουρασμένους

Μπορούν να μειώσουν το αίσθημα κόπωσης κατά 65%Μία από τις συχνότερες δικαιολογίες που χρησιμοποιούμε για να μην ασκηθούμε είναι ότι είμαστε πολύ κουρασμένοι! Κι όμως οι ειδικοί και οι γιατροί συστήνουν περισσότερη άσκηση για να νικήσουμε την κούραση και να έχουμε αρκετή ενέργεια!