Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ποδήλατο καίει γρήγορα το σωματικό λίπος

Pin It

Το ποδήλατο καίει γρήγορα το σωματικό λίποςΟι ασκήσεις με ποδήλατο ή η γρήγορη ποδηλασία μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες να χάσουν το λίπος της κοιλιάς γρηγορότερα από το τρέξιμο, υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές.

Μόλις τρία 20λεπτά την εβδομάδα γρήγορο ποδήλατο ή τρέξιμο με ποδήλατο γυμναστικής θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το ποσό του κοιλιακού λίπους, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μετά 12 εβδομάδες που έκαναν αυτό το πρόγραμμα, οι άνδρες είχαν χάσει δύο κιλά σωματικού λίπους, το 17% του σπλαχνικού λίπους, ενώ ενίσχυσαν τους μυς στα πόδια και τον κορμό τους, είπε ο καθηγητής Boutcher. Το σπλαγχνικό λίπος βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα, μεταξύ οργάνων όπως το στομάχι, το συκώτι, τα νεφρά και τα έντερα.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες θα πρέπει να ασκούνται για περίπου επτά ώρες την εβδομάδα και για 14 εβδομάδες για να χάσουν την ίδια ποσότητα λίπους, είπε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Steve Boutcher. «Το σπριντ στο ποδήλατο είναι πολύ αποδοτική μορφή άσκησης», συμπλήρωσε
Προηγούμενες μελέτες σε γυναίκες από την ίδια ερευνητική ομάδα είχαν επίσης ως αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια σωματικού λίπους με το ποδήλατο ή το ποδήλατο γυμναστικής, με άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα.
Το σπλαγχνικό λίπος σχετίζεται με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και φλεγμονώδεις καταστάσεις του υποδόριου λίπους, το οποίο είναι ακριβώς κάτω από το δέρμα.
Η πρόσφατη μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Diabetes Australia και δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Παχυσαρκίας» (Journal of Obesity).

sweetblog.gr

Pin It

Περισσότερα άρθρα

20-05-2015
"Μέγας" Κωνσταντίνος. Ο "άγιος δολοφόνος"
"Μέγας" Κωνσταντίνος. Ο "άγιος δολοφόνος"

Ο Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος, ο Ιλλυριός είναι ο κτίστης της Κωνσταντινούπολης - Νέας Ρώμης. Ο πεθερός του Μαξιμιανός, που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Κωνσταντίνο ενώ εκείνος κοιμόταν, συνελήφθη και λίγο καιρό αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του.

27-10-2014
Η ... ελληνικότητα του Βυζαντίου, του Στέλιου Κανάκη
Η ... ελληνικότητα του Βυζαντίου, του Στέλιου Κανάκη

"... Αυτοί οι άνθρωποι, εκφυλισμένοι, θηλυπρεπείς, νωχελικοίκαι ψεύτες, φορούσαν τουρμπάνια στο κεφάλιτους, πλήθος από κοσμήματα, στολίδια και πορφυρένια πανωφόρια ..." - Επίσκοπος Κρεμόνας Λιοuτπράνδος

11-03-2013
To δράμα των ολυμπιακών αγώνων "Αθήνα 2004" - Βίντεο
To δράμα των ολυμπιακών αγώνων "Αθήνα 2004" - Βίντεο

Δείτε το βίντεο παρακάτω για να μην αναρωτιέστε που πήγαν τόσα εκατομμύρια στους "Ολυμπιακούς" αγώνες "Αθήνα 2004" και τους οποίους θα πληρώνουν ακόμη και τα δισέγγονά μας. Η ουσία των... "αγώνων", η ανάπτυξη του Ελληνικού αθλητισμού ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΤΕ...

07-11-2012
Οι 5 πιο σημαντικοί λόγοι για να προσέχουμε τον εαυτό μας
Οι 5 πιο σημαντικοί λόγοι για να προσέχουμε τον εαυτό μας

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι αφού γέννησαν δεν θα χρειαστεί να ξαναπάνε σε άλλο γιατρό παρά μόνο στον παιδίατρο. Στην πραγματικότητα, όμως, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί ε την υγεία μας.