Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ποδήλατο καίει γρήγορα το σωματικό λίπος

Pin It

Το ποδήλατο καίει γρήγορα το σωματικό λίποςΟι ασκήσεις με ποδήλατο ή η γρήγορη ποδηλασία μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες να χάσουν το λίπος της κοιλιάς γρηγορότερα από το τρέξιμο, υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές.

Μόλις τρία 20λεπτά την εβδομάδα γρήγορο ποδήλατο ή τρέξιμο με ποδήλατο γυμναστικής θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το ποσό του κοιλιακού λίπους, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μετά 12 εβδομάδες που έκαναν αυτό το πρόγραμμα, οι άνδρες είχαν χάσει δύο κιλά σωματικού λίπους, το 17% του σπλαχνικού λίπους, ενώ ενίσχυσαν τους μυς στα πόδια και τον κορμό τους, είπε ο καθηγητής Boutcher. Το σπλαγχνικό λίπος βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα, μεταξύ οργάνων όπως το στομάχι, το συκώτι, τα νεφρά και τα έντερα.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες θα πρέπει να ασκούνται για περίπου επτά ώρες την εβδομάδα και για 14 εβδομάδες για να χάσουν την ίδια ποσότητα λίπους, είπε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Steve Boutcher. «Το σπριντ στο ποδήλατο είναι πολύ αποδοτική μορφή άσκησης», συμπλήρωσε
Προηγούμενες μελέτες σε γυναίκες από την ίδια ερευνητική ομάδα είχαν επίσης ως αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια σωματικού λίπους με το ποδήλατο ή το ποδήλατο γυμναστικής, με άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα.
Το σπλαγχνικό λίπος σχετίζεται με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και φλεγμονώδεις καταστάσεις του υποδόριου λίπους, το οποίο είναι ακριβώς κάτω από το δέρμα.
Η πρόσφατη μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Diabetes Australia και δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Παχυσαρκίας» (Journal of Obesity).

sweetblog.gr

Pin It

Περισσότερα άρθρα

25-11-2012
Μη λιώνεις στο γυμναστήριο!
Μη λιώνεις στο γυμναστήριο!

Αρχικά θα ήταν καλό να ορίσουμε τον όρο «υπεργυμναστική» και τι εννοούμε με αυτό... Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε καθώς τα όρια καθορίζονται από τον στόχο του αθλούμενου και τον προπονητή. Με την απόφαση να γυμναστούμε θα πρέπει να πάρουμε και την απόφαση να βρούμε και να ακολουθήσουμε τις συμβουλές ενός αξιόπιστου επαγγελματία Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

17-11-2014
Irvin Yalom: «Ο έρωτας δεν διαρκεί, μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε "αξιοπρεπή" αγάπη»
Irvin Yalom: «Ο έρωτας δεν διαρκεί, μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε "αξιοπρεπή" αγάπη»

Στην ταινία «Ο κήπος του Γιάλομ: η φιλοσοφία μιας ζωής», που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 11 Δεκεμβρίου, ο κορυφαίος ψυχοθεραπευτής αυτοαναλύεται και αυτοβιογραφείται. Κεντρικοί ήρωες, με τη σειρά, ο μετανάστης παντοπώλης πατέρας του, η «δύσκολη» μητέρα του, η επί 60 χρόνια γυναίκα του Μέριλιν Koenic (επίσης συγγραφέας και ακαδημαϊκός), τα τέσσερα παιδιά του, τα εγγόνια του και οι σχέσεις ανάμεσα σε όλους αυτούς.

18-12-2014
7 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ποτέ να απολογηθείτε
7 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ποτέ να απολογηθείτε

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όποτε κάνουμε κάτι που δεν είναι σωστό, ζητάμε συγγνώμη και προχωράμε. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα πράγματα που μας προκαλούν ενοχή, ενώ δεν θα έπρεπε. Ακολουθούν 7 περιπτώσεις όπου η απουσία συγγνώμης δεν σημαίνει αυτόματα και ότι σας λείπει και το φιλότιμο!

06-02-2013
Έρευνα: Γιατί «έκοψα» το Facebook
 Έρευνα: Γιατί «έκοψα» το Facebook

To 61% των Αμερικανών ενηλίκων μελών του Facebook δεν χρησιμοποίησαν το Facebook επί εβδομάδες και 27% πρόκειται να ξοδέψουν λιγότερο χρόνο στο μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης το 2013. Ωστόσο, τα δύο τρία παραμένουν μέλη, σύμφωνα με την νεότερη μελέτη του ανεξάρτητου αμερικανικού ινστιτούτου Pew Internet Research Center.