Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ποδήλατο καίει γρήγορα το σωματικό λίπος

Pin It

Το ποδήλατο καίει γρήγορα το σωματικό λίποςΟι ασκήσεις με ποδήλατο ή η γρήγορη ποδηλασία μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες να χάσουν το λίπος της κοιλιάς γρηγορότερα από το τρέξιμο, υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές.

Μόλις τρία 20λεπτά την εβδομάδα γρήγορο ποδήλατο ή τρέξιμο με ποδήλατο γυμναστικής θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το ποσό του κοιλιακού λίπους, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μετά 12 εβδομάδες που έκαναν αυτό το πρόγραμμα, οι άνδρες είχαν χάσει δύο κιλά σωματικού λίπους, το 17% του σπλαχνικού λίπους, ενώ ενίσχυσαν τους μυς στα πόδια και τον κορμό τους, είπε ο καθηγητής Boutcher. Το σπλαγχνικό λίπος βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα, μεταξύ οργάνων όπως το στομάχι, το συκώτι, τα νεφρά και τα έντερα.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες θα πρέπει να ασκούνται για περίπου επτά ώρες την εβδομάδα και για 14 εβδομάδες για να χάσουν την ίδια ποσότητα λίπους, είπε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Steve Boutcher. «Το σπριντ στο ποδήλατο είναι πολύ αποδοτική μορφή άσκησης», συμπλήρωσε
Προηγούμενες μελέτες σε γυναίκες από την ίδια ερευνητική ομάδα είχαν επίσης ως αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια σωματικού λίπους με το ποδήλατο ή το ποδήλατο γυμναστικής, με άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα.
Το σπλαγχνικό λίπος σχετίζεται με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και φλεγμονώδεις καταστάσεις του υποδόριου λίπους, το οποίο είναι ακριβώς κάτω από το δέρμα.
Η πρόσφατη μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Diabetes Australia και δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Παχυσαρκίας» (Journal of Obesity).

sweetblog.gr

Pin It

Περισσότερα άρθρα

17-03-2017
10 τρόποι για να ελευθερωθείτε από την πλύση εγκεφάλου
10 τρόποι για να ελευθερωθείτε από την πλύση εγκεφάλου

Ακολουθούν 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ελευθερωθείτε από την πλύση εγκεφάλου και να αποδράσετε από το Μάτριξ στο οποίο έχετε παγιδευτεί από την ημέρα που γεννηθήκατε.

14-08-2014
Σενέκας: Δεκαέξι στωικές αρχές για μια Ευτυχισμένη Ζωή
Σενέκας: Δεκαέξι στωικές αρχές για μια Ευτυχισμένη Ζωή

Εάν έχει γίνει πλέον σαφής ο τρόπος με τον οποίο οι Στωικοί αντιλαμβάνονταν την ευδαιμονία, τα χαρακτηριστικά της και τις πηγές προέλευσής της, τότε είναι εύκολο να κατανοήσουμε γιατί ο Σενέκας πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος που πράττει «μεγαλόψυχο έργο» οφείλει να προτάσσει στη ζωή του τις παρακάτω αρχές, ασχέτως αν κατορθώνει εντέλει να τις υλοποιεί:

13-02-2013
Εξοβελίζουν τη Πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προς τι η έκπληξη;
Εξοβελίζουν τη Πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προς τι η έκπληξη;

Άκουσα τον πρόεδρο της ομοσπονδίας πάλης σήμερα το πρωί να διαμαρτύρεται αγανακτισμένος μέσα από τηλεοπτικό κανάλι, για τη προοπτική αφαίρεσης του αθλήματος που υπηρετεί, από το πρόγραμμα των ολυμπιακών αγώνων.

26-01-2014
Λουκρήτιος, Επίκληση στην Αφροδίτη
Λουκρήτιος, Επίκληση στην Αφροδίτη

Μητέρα της γενιάς του Αινεία, θεών και ανθρώπων ηδονή, πάνσεπτη Αφροδίτη, κάτω απ' το θόλο του ουρανού όπου γλιστρούνε τ' στην άστρα εσύ δίνεις ζωή στη θάλασσα που πλέουν τα καράβια και στην καρπερή τη γη, χάρη σ' εσένα κάθε πλάσμα ζωντανό γεννιέται κι αντικρίζει το φως του ήλιου' μόλις φανείς εσύ, θεά, σκορπίζονται οι άνεμοι και τ' ουρανού τα νέφη, με τ' άγγιγμά σου η τεχνήτρα γη βγάζει τα...