Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο χώρος εργασίας μάς φορτώνει με περιττά κιλά

Pin It
Ο χώρος εργασίας μάς φορτώνει με περιττά κιλάΑν προσπαθείτε να χάσετε κιλά μέσα στο εργασιακό σας χώρο, τότε ίσως σύντομα καταλάβετε πως θα είναι μάλλον άδικος ο κόπος. Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, το περιβάλλον του γραφείου μας κάθε άλλο παρά προσφέρεται για αδυνάτισμα, αφού κατακλυζόμαστε από γευστικούς πειρασμούς, ικανούς να μας οδηγησουν στο άλλο άκρο, δηλαδή την απόκτηση κι άλλων περιττών κιλών.

«Δεν είναι εφικτό να έχουμε έναν αποτελεσματικό έλεγχο του βάρους μας μέσα στη δουλειά μας, αφού καθημερινά πάντα υπάρχει κάποιος που θα φέρει ένα γλυκό, θα κεράσει για μια περίσταση ή κάτι σχετικό», τονίζει ο καθηγητής Πίτερ Ρότζερς του πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Και προσθέτει: «ο ανθρώπινος οργανισμός είναι βιολογικά προκαθορισμένος να τρώει ό,τι βρίσκεται μπροστά του».

Σύμφωνα με τις έρευνες του δρ. Ρότζερς, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση σε περιπτώσεις ασθενών με διαβήτη τύπου 2, ενώ οι υπάλληλοι που κάνουν καθιστική εργασία εχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κάποια στιγμή στο μέλλον από έμφραγμα ή κάποιο σχετικό καρδιαγγειακό νόσημα.

Οι ειδικοί συνιστούν μερικές απλές λύσεις που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη: να αποφεύγουμε τα συνεχή τσιμπολογήματα, να αποφεύγουμε να τρώμε το κολατσιό μας στο γραφείο μας (καλύτερα να το τρώμε σε κάποιο άλλο δωμάτιο, ώστε να μην συνδέουμε, ψυχολογικά, το φαγητό με το χώρο εργασίας μας) και κυρίως να κάνουμε τακτικά διαλείμματα από την εργασία μας για ελαφρύ περπάτημα, έστω και διάρκειας 5 έως 10 λεπτών της ώρας.

Το ΒΗΜΑ

Pin It

Περισσότερα άρθρα

18-03-2013
Έλεος, υποκριτές
Έλεος, υποκριτές

Έχω μια καλύτερη λύση για τον Κατίδη. Να τον τεμαχίσουμε και να τον πετάξουμε στα σκυλιά. Παρακολουθούσα τις αναλύσεις στα ραδιόφωνα αλλά και το βράδυ, στην τηλεόραση. Ο Κατίδης -για μερικούς δημοσιογράφους, αλλά και για ορισμένους πολιτικούς που μιλούσαν από τα κινητά τους- είναι, περίπου, ο Χίτλερ αυτοπροσώπως. Και μετά είναι τα «κοινωνικά δίκτυα».

25-03-2013
Χριστιανισμός και 1821
Χριστιανισμός και 1821

ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ είχε αρχίσει να παίρνει αποστάσεις από την αυτοκρατορική εξουσία ήδη πριν από την Άλωση της Πόλης, όταν αντιλήφθηκε ότι το κράτος θα ναυαγούσε ενώ η ίδια θα επιβίωνε. Το παπαδαριό ήδη κατάφερνε να συμβιώνει επί τέσσερις αιώνες πριν από την Άλωση με τους Οθωμανούς που είχαν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς αυτοκρατορίας.

18-10-2012
Ενίσχυση της προαγωγής υγείας των εργαζομένων
Ενίσχυση της προαγωγής υγείας των εργαζομένων

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (WHO, 1986) όρισε την προαγωγή υγείας ως «τη διαδικασία και την διευκόλυνση που παρέχει σε άτομα και κοινότητες ανθρώπων να αυξήσουν τον έλεγχο πάνω στους παράγοντες που επιδρούν στην υγεία τους και έτσι να βελτιώσουν την υγεία τους».

30-07-2013
Επιστήμη και Θεός
Επιστήμη και Θεός

Έχει κατανοηθεί πραγματικά η πιο περίφημη ιστορία που βρίσκεται στην αρχή της Βίβλου η ιστορία του διαβολεμένου φόβου του Θεού για την επιστήμη. Αυτό το κατεξοχήν ιερατικό βιβλίο αρχίζει με τη μεγάλη εσωτερική δυσκολία του ιερέα: Γι' αυτόν υπάρχει ένας μόνος κίνδυνος και, κατά συνέπεια, και για τον Θεό υπάρχει ένας μόνο μεγάλος κίνδυνος.