Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο χώρος εργασίας μάς φορτώνει με περιττά κιλά

Pin It
Ο χώρος εργασίας μάς φορτώνει με περιττά κιλάΑν προσπαθείτε να χάσετε κιλά μέσα στο εργασιακό σας χώρο, τότε ίσως σύντομα καταλάβετε πως θα είναι μάλλον άδικος ο κόπος. Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, το περιβάλλον του γραφείου μας κάθε άλλο παρά προσφέρεται για αδυνάτισμα, αφού κατακλυζόμαστε από γευστικούς πειρασμούς, ικανούς να μας οδηγησουν στο άλλο άκρο, δηλαδή την απόκτηση κι άλλων περιττών κιλών.

«Δεν είναι εφικτό να έχουμε έναν αποτελεσματικό έλεγχο του βάρους μας μέσα στη δουλειά μας, αφού καθημερινά πάντα υπάρχει κάποιος που θα φέρει ένα γλυκό, θα κεράσει για μια περίσταση ή κάτι σχετικό», τονίζει ο καθηγητής Πίτερ Ρότζερς του πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Και προσθέτει: «ο ανθρώπινος οργανισμός είναι βιολογικά προκαθορισμένος να τρώει ό,τι βρίσκεται μπροστά του».

Σύμφωνα με τις έρευνες του δρ. Ρότζερς, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση σε περιπτώσεις ασθενών με διαβήτη τύπου 2, ενώ οι υπάλληλοι που κάνουν καθιστική εργασία εχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κάποια στιγμή στο μέλλον από έμφραγμα ή κάποιο σχετικό καρδιαγγειακό νόσημα.

Οι ειδικοί συνιστούν μερικές απλές λύσεις που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη: να αποφεύγουμε τα συνεχή τσιμπολογήματα, να αποφεύγουμε να τρώμε το κολατσιό μας στο γραφείο μας (καλύτερα να το τρώμε σε κάποιο άλλο δωμάτιο, ώστε να μην συνδέουμε, ψυχολογικά, το φαγητό με το χώρο εργασίας μας) και κυρίως να κάνουμε τακτικά διαλείμματα από την εργασία μας για ελαφρύ περπάτημα, έστω και διάρκειας 5 έως 10 λεπτών της ώρας.

Το ΒΗΜΑ

Pin It

Περισσότερα άρθρα

30-10-2012
Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε ευτυχισμένοι!
Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε ευτυχισμένοι!

Το να προσπαθεί κάποιος να είναι ευτυχισμένος θεωρείτε κάτι το αυτονόητο. Όμως, μια νέα έρευνα δείχνει ότι το να καταστεί η ευτυχία προσωπικός στόχος απλώς θα σταθεί εμπόδιο την επιτυχία του.

23-01-2013
Ζητείται εθελόντρια για να «αναστήσει» τους Νεάντερταλ
Ζητείται εθελόντρια για να «αναστήσει» τους Νεάντερταλ

Ο έγκριτος καθηγητής του Χάρβαρντ Τζορτζ Τσερτς θα ήταν διατεθειμένος να κλωνοποιήσει τον άνθρωπο του Νεάντερταλ, αρκεί να έβρισκε μια εθελόντρια που θα προσέφερε τον εαυτό της ως παρένθετη μητέρα για την ανάσταση του χαμένου συγγενή.

05-01-2017
10 ψέμματα που πάντα πιστεύουμε
10 ψέμματα που πάντα πιστεύουμε

Να δέκα ψέμματα που πάντα πιστεύουμε όπως γράφει στο άρθρο του ο μελετητής της ζωής Mark Chernoff.

09-03-2013
Εχθρός της χοληστερίνης η... αισιοδοξία
Εχθρός της χοληστερίνης η... αισιοδοξία

Όσοι βλέπουν το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χοληστερόλη τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.