Ακολουθήστε μας στο facebook

Μην παραλείπετε γεύματα!

Pin It
Μην παραλείπετε γεύματα!Πολλοί άνθρωποι επιχειρούν δίαιτα παραλείποντας γεύματα και snacks ή απέχοντας τελείως από το φαγητό για αρκετές ώρες. Άλλοι πάλι καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές λόγω επιβαρυμένου προγράμματος, νηστείας, θρησκείας ή κακής οικονομικής κατάστασης.

Η παράλειψη των γευμάτων μπορεί να συντελεί στην προσωρινή μείωση του βάρος, όμως στην πραγματικότητα σας οδηγεί σε μια κατάσταση όπου δεν μπορείτε να ελέγξετε τα κιλά και την όρεξή σας.

Ερευνητές από το Cornell University διαπίστωσαν σε πείραμα με μαθητές ότι μετά από τη «νηστεία» τα παιδιά έσπευσαν να επιλέξουν από έναν πλούσιο μπουφέ τις πιο ανθυγιεινές τροφές αγνοώντας τελείως τα λαχανικά και τα φρούτα. Η στέρηση έφερε μεγάλη επιθυμία για άμυλο, τηγανητά και γλυκά. Επίσης κατανάλωσαν μεγαλύτερη ποσότητα από το κανονικό τους.

Οι τροφές που περιέχουν άμυλο έχουν περισσότερες θερμίδες ανά μερίδα. Όταν το σώμα σας θεωρεί ότι λιμοκτονεί, επειδή έχετε ώρες να φάτε, τροφές που δίνουν περισσότερη ενέργεια ανά μερίδα είναι οι προφανείς επιλογές. Υποσυνείδητα θέλετε να αποθηκεύσετε ενέργεια ώστε να μην ξανανιώσετε αυτή την στέρηση. Αντίθετα τα λαχανικά δεν εξασφαλίζουν εύκολα τέτοιο stock. Ανάμεσα στα δύο άκρα βρίσκονται τα πουλερικά χωρίς την πέτσα και τα τυριά με χαμηλά λιπαρά. Πιο λιπαρές τροφές με πρωτεΐνες δίνουν και πάλι περισσότερη ενέργεια αλλά προσωρινά.

Όταν νιώθετε ότι πεινάτε υπερβολικά, βάλτε στο πιάτο εκτός από πουλερικά ή ψάρι και αρκετά λαχανικά. Θυμηθείτε ότι όλες οι τροφές πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην νιώσετε ποτέ την απόλυτη πείνα που αναστατώνει το μεταβολισμό και το μυαλό σας!

Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Πηγή: otenet.gr

Pin It

Περισσότερα άρθρα

21-11-2012
Αντικαταθληπτικά -Τι πρέπει να γνωρίζετε
Αντικαταθληπτικά -Τι πρέπει να γνωρίζετε

1. Tι είναι τα αντικαταθλιπτικά χάπια και πότε χορηγούνται; Tα αντικαταθλιπτικά φάρμακα ανήκουν στην κατηγορία των φαρμάκων που ενδείκνυνται για τη θεραπεία διαταραχών του συναισθήματος όπως η κατάθλιψη.

09-03-2013
Δίαιτα εξπρές για επίπεδη κοιλιά
Δίαιτα εξπρές για επίπεδη κοιλιά

Ισορροπημένη διατροφή χωρίς στερήσεις ή υπερβολές, κάποιες σταθερές και εύκολες ασκήσεις που θα τονώσουν τους μυς είναι το μόνο που χρειάζεστε για να εξαφανίσετε τα περιττά κιλά που άφησε το καλοδεχούμενο μωρό στο σώμα σας.

10-09-2012
Τέλειοι κοιλιακοί με τρεις κινήσεις
Τέλειοι κοιλιακοί με τρεις κινήσεις

Βαρεθήκατε να περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο και το στομάχι σας εξακολουθεί να είναι πλαδαρό; Μάλλον δεν είστε οι μόνοι. Χιλιάδες συνάνθρωποι μας ανά το κόσμο προσπαθούν να «χτίσουν» τους τέλειους κοιλιακούς αλλά δεν τα καταφέρνουν. Γιατί άραγε;

22-09-2012
Για κοιλιά ...επιπέδου
Για κοιλιά ...επιπέδου

Το φερμουάρ δεν κλείνει, το μαγιό σας φαίνεται μικρό, και εσείς γκρινιάζετε ότι η κοιλιά σας, σας προδίδει... Ανεξαρτήτως αιτίας, και οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ξεφουσκώσετε και να αποκτήσετε κοιλιά που δεν θα γίνεται αισθητή.