Ακολουθήστε μας στο facebook

Μην παραλείπετε γεύματα!

Pin It
Μην παραλείπετε γεύματα!Πολλοί άνθρωποι επιχειρούν δίαιτα παραλείποντας γεύματα και snacks ή απέχοντας τελείως από το φαγητό για αρκετές ώρες. Άλλοι πάλι καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές λόγω επιβαρυμένου προγράμματος, νηστείας, θρησκείας ή κακής οικονομικής κατάστασης.

Η παράλειψη των γευμάτων μπορεί να συντελεί στην προσωρινή μείωση του βάρος, όμως στην πραγματικότητα σας οδηγεί σε μια κατάσταση όπου δεν μπορείτε να ελέγξετε τα κιλά και την όρεξή σας.

Ερευνητές από το Cornell University διαπίστωσαν σε πείραμα με μαθητές ότι μετά από τη «νηστεία» τα παιδιά έσπευσαν να επιλέξουν από έναν πλούσιο μπουφέ τις πιο ανθυγιεινές τροφές αγνοώντας τελείως τα λαχανικά και τα φρούτα. Η στέρηση έφερε μεγάλη επιθυμία για άμυλο, τηγανητά και γλυκά. Επίσης κατανάλωσαν μεγαλύτερη ποσότητα από το κανονικό τους.

Οι τροφές που περιέχουν άμυλο έχουν περισσότερες θερμίδες ανά μερίδα. Όταν το σώμα σας θεωρεί ότι λιμοκτονεί, επειδή έχετε ώρες να φάτε, τροφές που δίνουν περισσότερη ενέργεια ανά μερίδα είναι οι προφανείς επιλογές. Υποσυνείδητα θέλετε να αποθηκεύσετε ενέργεια ώστε να μην ξανανιώσετε αυτή την στέρηση. Αντίθετα τα λαχανικά δεν εξασφαλίζουν εύκολα τέτοιο stock. Ανάμεσα στα δύο άκρα βρίσκονται τα πουλερικά χωρίς την πέτσα και τα τυριά με χαμηλά λιπαρά. Πιο λιπαρές τροφές με πρωτεΐνες δίνουν και πάλι περισσότερη ενέργεια αλλά προσωρινά.

Όταν νιώθετε ότι πεινάτε υπερβολικά, βάλτε στο πιάτο εκτός από πουλερικά ή ψάρι και αρκετά λαχανικά. Θυμηθείτε ότι όλες οι τροφές πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην νιώσετε ποτέ την απόλυτη πείνα που αναστατώνει το μεταβολισμό και το μυαλό σας!

Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Πηγή: otenet.gr

Pin It

Περισσότερα άρθρα

11-03-2013
Το αδυνάτισμα προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού
Το αδυνάτισμα προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού

Οι υπέρβαρες γυναίκες που κατορθώνουν να χάσουν έστω και λίγα κιλά, μειώνουν δραματικά τις πιθανότητες που έχουν να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

15-11-2012
To γονίδιο που μας έκανε ανθρώπους
To γονίδιο που μας έκανε ανθρώπους

Βρετανοί ερευνητές εντόπισαν ένα γονίδιο, το miR-941, το οποίο όπως εκτιμούν είναι πολύ πιθανό να έπαιξε ρόλο καταλύτη στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Το γονίδιο φαίνεται να συνέβαλλε στην εξέλιξη του ανθρώπινου εγκεφάλου.

09-02-2013
Γιατί ο χυμός του παντζαριού κάνει «θαύματα» υγείας;
Γιατί ο χυμός του παντζαριού κάνει «θαύματα» υγείας;

Στις περισσότερες λίστες με τα θρεπτικά τρόφιμα δεν θα βρείτε τον χυμό του παντζαριού, αλλά σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία είναι εξίσου σημαντικός με τον σολομό και τα μύρτιλλα.

29-01-2013
Από την φιλία εξαρτάται η διάρκεια της ερωτικής σχέσης
Από την φιλία εξαρτάται η διάρκεια της ερωτικής σχέσης

Η ισχυρή φιλία μεταξύ των ερωτικών συντρόφων - και όχι το σεξ - είναι το μυστικό για μια μακροχρόνια ερωτική σχέση, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες. Όπως ανακάλυψαν, τα ζευγάρια που τιμούν την φιλία μεταξύ τους έχουν πιο αληθινές και πιστές σχέσεις, με περισσότερη αγάπη και μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση.