Ακολουθήστε μας στο facebook

Μην παραλείπετε γεύματα!

Pin It
Μην παραλείπετε γεύματα!Πολλοί άνθρωποι επιχειρούν δίαιτα παραλείποντας γεύματα και snacks ή απέχοντας τελείως από το φαγητό για αρκετές ώρες. Άλλοι πάλι καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές λόγω επιβαρυμένου προγράμματος, νηστείας, θρησκείας ή κακής οικονομικής κατάστασης.

Η παράλειψη των γευμάτων μπορεί να συντελεί στην προσωρινή μείωση του βάρος, όμως στην πραγματικότητα σας οδηγεί σε μια κατάσταση όπου δεν μπορείτε να ελέγξετε τα κιλά και την όρεξή σας.

Ερευνητές από το Cornell University διαπίστωσαν σε πείραμα με μαθητές ότι μετά από τη «νηστεία» τα παιδιά έσπευσαν να επιλέξουν από έναν πλούσιο μπουφέ τις πιο ανθυγιεινές τροφές αγνοώντας τελείως τα λαχανικά και τα φρούτα. Η στέρηση έφερε μεγάλη επιθυμία για άμυλο, τηγανητά και γλυκά. Επίσης κατανάλωσαν μεγαλύτερη ποσότητα από το κανονικό τους.

Οι τροφές που περιέχουν άμυλο έχουν περισσότερες θερμίδες ανά μερίδα. Όταν το σώμα σας θεωρεί ότι λιμοκτονεί, επειδή έχετε ώρες να φάτε, τροφές που δίνουν περισσότερη ενέργεια ανά μερίδα είναι οι προφανείς επιλογές. Υποσυνείδητα θέλετε να αποθηκεύσετε ενέργεια ώστε να μην ξανανιώσετε αυτή την στέρηση. Αντίθετα τα λαχανικά δεν εξασφαλίζουν εύκολα τέτοιο stock. Ανάμεσα στα δύο άκρα βρίσκονται τα πουλερικά χωρίς την πέτσα και τα τυριά με χαμηλά λιπαρά. Πιο λιπαρές τροφές με πρωτεΐνες δίνουν και πάλι περισσότερη ενέργεια αλλά προσωρινά.

Όταν νιώθετε ότι πεινάτε υπερβολικά, βάλτε στο πιάτο εκτός από πουλερικά ή ψάρι και αρκετά λαχανικά. Θυμηθείτε ότι όλες οι τροφές πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην νιώσετε ποτέ την απόλυτη πείνα που αναστατώνει το μεταβολισμό και το μυαλό σας!

Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα

Πηγή: otenet.gr

Pin It

Περισσότερα άρθρα

11-09-2012
Όλα όσα ονομάζουν οι άνθρωποι "αγάπη"
Όλα όσα ονομάζουν οι άνθρωποι "αγάπη"

Πλεονεξία και αγάπη: πόσο διαφορετικά αισθήματα προ­καλούν οι δυο αυτές λέξεις! Κι όμως μπορεί να είναι το ίδιο ένστικτο με δύο ονόματα: το ένα δίνεται από εκείνους που έχουν, που το ένστικτο τους έχει καταλαγιάσει ως ένα βαθμό και που φοβούνται για τα "αποκτήματα" τους, και το άλλο από εκείνους που είναι ακόμη ανικανοποίητοι και δι­ψασμένοι και που γι΄αυτό το λόγο εξυμνούν το ένστικτο ως "καλό". Η "αγάπη για τον πλησίον...

02-02-2013
Καλύτερα με μικρό πιρούνι το φαγητό μπροστά στην TV
Καλύτερα με μικρό πιρούνι το φαγητό μπροστά στην TV

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν χρόνο ή διάθεση να συγκεντρωθούν στο φαγητό τους, αλλά τρώνε αφηρημένα μπροστά στην τηλεόραση ή διαβάζοντας, φροντίστε να τρώτε με μικρά μαχαιροπίρουνα.

09-01-2013
«Δισεκατομμύρια» πλανήτες σαν τη Γη υπάρχουν στο Γαλαξία μας
«Δισεκατομμύρια» πλανήτες σαν τη Γη υπάρχουν στο Γαλαξία μας

Μια ακόμη εντυπωσιακή ανακοίνωση έκαναν τα στελέχη της αποστολής Kepler η οποία αναζητά πλανήτες στον γαλαξία μας. Η ανάλυση των δεδομένων που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα από την αποστολή οδηγούν τα μέλη της στην εκτίμηση ότι στον Γαλαξία υπάρχουν περί τους 17 δισ. πλανήτες με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης

15-11-2012
To γονίδιο που μας έκανε ανθρώπους
To γονίδιο που μας έκανε ανθρώπους

Βρετανοί ερευνητές εντόπισαν ένα γονίδιο, το miR-941, το οποίο όπως εκτιμούν είναι πολύ πιθανό να έπαιξε ρόλο καταλύτη στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Το γονίδιο φαίνεται να συνέβαλλε στην εξέλιξη του ανθρώπινου εγκεφάλου.